Молитвы вечерние

О усопших - об умерших о почивших. Умершие называются"усопшими", потому, что они некогда встанут из гробов как бы ото сна , воскреснут. О живых Помяни, Господи Иисусе Христе, Боже наш, милости и щедроты Твоя от века сущия, ихже ради и вочеловечился еси, и распятие и смерть, спасения ради право в Тя верующих, претерпети изволил еси; и воскрес из мертвых, вознеслся еси на небеса и седиши одесную Бога Отца, и призираеши на смиренныя мольбы всем сердцем призывающих Тя: И в первых помяни Церковь Твою Святую, Соборную и Апостольскую, юже снабдел еси честною Твоею Кровию, и утверди, и укрепи, и разшири, умножи, умири, и непреобориму адовыми враты во веки сохрани; раздирания Церквей утиши, шатания языческая угаси, и ересей востания скоро разори и искорени, и в ничтоже силою Святаго Твоего Духа обрати. Поклон Спаси, Господи, и помилуй Богом хранимую страну нашу, власти и воинство ея, огради миром державу их, и покори под нозе Православных всякаго врага и супостата, и глаголи мирная и благая в сердцах их о Церкви Твоей Святей, и о всех людех Твоих: Поклон Спаси, Господи, и помилуй Великаго Господина и Отца нашего Святейшего Патриарха Алексия, преосвященныя митрополиты, архиепископы и епископы православныя, иереи же и диаконы, и весь причет церковный, яже поставил еси пасти словесное Твое стадо, и молитвами их помилуй и спаси мя грешнаго. Поклон Спаси, Господи, и помилуй отца моего духовнаго имя его , и святыми его молитвами прости моя согрешения. Поклон Спаси, Господи, и помилуй родители моя имена их , братию и сестры, и сродники моя по плоти, и вся ближния рода моего, и други, и даруй им мирная Твоя и премирная благая. Поклон Спаси, Господи, и помилуй по множеству щедрот Твоих вся священноиноки, иноки же и инокини, и вся в девстве же и благоговении и постничестве живущия в монастырех, в пустынях, в пещерах, горах, столпех, затворех, разселинах каменных, островех же морских, и на всяком месте владычествия Твоего правоверно живущия, и благочестно служащия Ти, и молящияся Тебе:

Подходя к святой чаше

Господи, не введи мене в напасть. Господи, не попусти мне впасть в искушение. Господи, даждь ми мысль благу.

Господи Иисусе Христе, Сыне Божий, молитв ради Пречистыя Твоея Матере , . Господи, всели в мя корень благих, страх Твой в сердце мое. Господи.

Пока царь молился, его враги были побеждены силой Бога, без применения оружия. Пресвятая Богородице, спаси нас. Благодетеля рождши добрых виновнаго, благодеяния богатство всем источи: Исполни, Чистая, веселия сердце мое, Твою нетленную дающи радость, веселия рождшая Виновнаго. Радости мое сердце исполни, Дево, Яже радости приемшая исполнение, греховную печаль потребляющи. Молитва Похожие состояния испытывали многие святые.

Того молитвами спаси души наши. Особенно этому подвержены дети: Яко Ты, Господи, упование мое, Вышняго положил еси прибежище твое. Пресвятая Богородице, спаси мя.

Толкование молитв на сон грядущим Тропари Перевод: Помилуй нас, Господи, помилуй нас; всякаго бо ответа недоумеюще, сию Ти молитву яко Владыце грешнии приносим: Господи, помилуй нас, на Тя бо уповахом; не прогневайся на ны зело, ниже помяни беззаконий наших, но призри и ныне яко благоутробен, и избави ны от враг наших; Ты бо еси Бог наш, и мы людие Твои, вси дела руку Твоею, и имя Твое призываем. Милосердия двери отверзи нам, благословенная Богородице, надеющиися на Тя да не погибнем, но да избавимся Тобою от бед: Ты бо еси спасение рода христианскаго.

Ирмос: Утверждей словом Твоим вселенную, яже не подвижится, утверди и нашу мысль в страх Твой, Владыко Господи. Припев: Святый мучениче.

Во имя Отца, и Сына, и Святого Духа. По молитвам святых отцов наших, Господи Иисусе Христе Боже наш, помилуй нас. Слава Тебе, Боже наш, слава Тебе. Макария Великого к Богу Отцу Боже вечный и Царь всего сотворенного, сподобивший меня дожить до этого часа! Прости мне грехи, которые я совершил в этот день делом, словом и помышлением, и очисти, Господи, смиренную мою душу от всякой скверны плоти и духа. И дай мне, Господи, эту ночь провести в мирном сне, чтобы, встав со смиренного моего ложа, благоугождал я пресвятому имени Твоему во все дни жизни моей и побеждал нападающих на меня врагов — плотских и бесплотных.

И избавь меня, Господи, от помыслов суетных, оскверняющих меня, и пожеланий порочных. Будучи Сам совершенным, по великому милосердию Твоему никогда не покидай меня, раба Твоего, но всегда во мне пребывай. Иисусе, добрый Пастырь Твоих овец, не предай меня мятежу змия и на волю сатаны не оставь меня, ибо семя погибели есть во мне.

Дай, Господи, и мне, недостойному рабу Твоему, спасение Твоё на ложе моем:

Акафист Слава и Благодарение Кающегося Грешника Отцу Своему

Господи, от страха вражьего изми душу мою. Помилуй мя, Господи, яко немощен есмь. Господи, избави мя от всякаго искушения. При успехе в работе; и при радостном известии о чем-либо:

Господи, не лиши мене небесных Твоих благ. 2. Господи Господи, всели в мя корень благих, страх Твой в сердце мое. Господи.

Молитвы от скорбей и искушений Об избавлении от искушений преподобного Симеона Нового Богослова Не попусти на меня, Владыко, Господи, искушение, или скорби, или болезнь свыше силы моей, но избавь от них или даруй мне крепость перенести их с благодарностью. Ежедневная молитва святителя Филарета, митрополита Московского Господи, не знаю чего мне просить у Тебя.

Ты Един ведаешь, что мне потребно. Ты любишь меня паче, нежели я умею любить себя. Отче, даждь рабу Твоему, чего сам я просить не умею. Не дерзаю просить ни креста, ни утешения: Сердце мое Тебе отверсто; Ты зришь нужды, которых я не знаю. Зри и сотвори по милости Твоей.

НЕОБХОДИМЫЕ МОЛИТВЫ

Окаяннаго — бедного, достойного сожаления, несчастного, злосчастного. Забвение — забывчивость, невнимательность в деле спасения. Нерадение — отсутствие старания, усилия; небрежение. Яко благословенна еси от всех родов — ибо Тебя благословляют прославляют все народы, все поколения.

Господи,умом ли или помышлением, словомили делом согреших, прости мя. Господи Господи, всели в мя корень благих, страх Твой в сердцемое.

Слава и благодарение кающегося грешника Отцу своему Кондак 1 Господи Боже небесный создателю мира и Творче мой святый, Троице Единице преславная, приими моление мое, се верую в Тя и поклоняюся Ти, благодарю Тя и смиренно славлю Тя аз недостойный раб Твой, яко вся премудростию Ты сотворил еси, из небытия бытие дивно привел еси, яко восхоте, еще же и человека сотворил еси по образу и подобию Своему и се глаголю Ти смиренно: Икос 1 Ангельския воинства воспевают Тя неустанно и славит Тя всякое дыхание.

И что прибавит похвала моя к совершенней славе Твоей, Боже, Царю Небесе и земли. О, Единый предвечный, кто бе советником Тебе, егда полагал еси основание мира? Благостию Твоею сотворил еси человека, да наслаждается пребывая в любви Твоей, преступившу же заповедь Твою святую не предал еси того смерти вечней, о, Боже мой, святая Небесная Любы, но в стране изгнания пребывая ныне, по Отечеству Небесному томлюся и скорблю зело, яко не могу зрети Тя, преславнаго Создателя моего, грехми отягчаем, обаче же верою зрю Тя и Тебе Единому, Милостивый Боже мой, приношу хваление сие: Слава Тебе Боже, Сотворившему вся.

Слава Тебе, яко слава Твоя пребывает превыше небес.

Молитва Православная

Господи, не лиши мене небесных Твоих благ. Господи, избави мя вечных мук. Господи, умом ли или помышлением, словом или делом согреших, прости мя. Господи, избави мя всякаго неведения и забвения, и малодушия, и окамененнаго нечувствия.

Творче и Создателю всяческих, Боже, дела рук наших, к славе Твоей даруй и ныне мир рабом Твоим, вкорени страх Твой, и друг ко другу любовь.

Слава Тебе, Боже наш, слава Тебе. Царю Небесный, Утешителю, Душе истины, Иже везде сый и вся исполняяй, Сокровище благих и жизни Подателю, прииди и вселися в ны, и очисти ны от всякия скверны, и спаси, Блаже, души наша. Пресвятая Троице, помилуй нас; Господи, очисти грехи наша; Владыко, прости беззакония наша; Святый, посети и исцели немощи наша, имене Твоего ради. Отче наш, Иже еси на небесех! Да святится имя Твое, да приидет Царствие Твое, да будет воля Твоя, яко на небеси и на земли.

Хлеб наш насущный даждь нам днесь; и остави нам долги наша, якоже и мы оставляем должником нашим; и не введи нас во искушение, но избави нас от лукаваго.

Кто победит: ты или твой страх?